Salamun qaulam mir-rabir-rahim

BismillahirRahmanirRahim

Hoja Effendi

Salamun qaulam mir-rabir-rahim

Salamun qaulam mir-rabir-rahim. Ucapan salam sejahtera keatas kamu dari Tuhan yang Maha Mengasihani.

Ucapan salam dari yang Maha Pengasih inilah yang amat didahagakan oleh umat Islam yang kini sedang menempuhi kehidupan yang serba getir, kehidupan yang dipimpin oleh penjajahan mental dan fizikal Barat yang menjadikan umat ini tertindas dan diperlakukan sebagai manusia serba lemah dan mundur.

Sheykh Effendi Hz sering mengingatkan kita bahawa sesungguhnya ayat yang terkandung dalam surah Yasin ini menjadi antara penyebab utama kita meneruskan perjuangan hidup di alam fana ini. Perjuangan yang akan berakhir dengan sambutan Salam Sejahtera dari Tuhan yang Maha Pengasih.

Kami hanya sekadar hamba insan yang lemah lagi hina, daif lagi faqir yang tiada daya dan upaya melainkan dengan kudrat dan iradat serta ilmu dari Allah (swt). Segala amal ibadah yang kami lakukan adalah terlalu lemah untuk dipersembahkan kepada Nya, Tuhan yang mentadbir sekalian alam. Kami adalah hamba yang kotor yang sering terperangkap dalam gejolak nafsu dan emosi yang sentiasa mengeruhkan hati sanubari.

Namun, sebagai penagih cinta yang berpegang erat kepada kasih sayang yang tulus ikhlas terhadap Sheykh kami, insyaAllah, kami bermohon agar Allah menyingkapkan hijab dihati, menjernihkan kekeruhan nurani dan semoga Allah meletakkan kami ke dalam golongan hamba-hambaNya yang menghidupkan Sunnah, memperjuangkan kebenaran serta memberikan hikmat yang tertinggi kepada kebangkitan Islam di akhir zaman ini, zaman dimana bumi dipenuhi dengan kedurjanaan, kebatilan dan fenomena Al Haraj (pembunuhan).

– Hoja Lokman Effendi

November 11, 2012

Advertisements
This entry was posted in OsmanliJB, Sheykh Lokman Effendi Hz (2013). Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s